Skip to Content

WideCMS – det er en tid for alt

Web & tech
Fra lokalene til Seeds Consulting AS i Oslo. Foto: Anders Medhus

Siden jeg først kastet meg ut i webutviklingens verden på slutten av 90-tallet og startet Hallingdal's første webdesign-byrå, Hallingdal WebDesign, har reisen vært både utfordrende og givende. Min lange karriere har tatt en ny vending siden jeg startet et samarbeid med Anders Medhus tidlig på 2000-tallet.

Dette samarbeidet åpnet nye dører for oss begge, spesielt innen serverdrift og utvikling av avanserte løsninger som WideCMS – et publiseringsverktøy kjent og brukt av mange bedrifter i Hallingdal.

Utfordringer og endringer

Utfordringer har ikke manglet, spesielt med den økende konkurransen fra gratisløsninger som WordPress, som satte press på vår evne til å drive lønnsomt med en hjemmebygd løsning. Til tross for dette, har lokal støtte fra bedriftene i Hallingdal aldri manglet, og WideCMS fortsatter under panseret på en håndfull antall nettsider fremdeles.

Men tiden er inne for endringer. Jeg har påbegynt nye eventyr som teknisk prosjektleder og systemarkitekt for noen av Norges største merker gjennom selskapet Seeds, samt mitt eget internett-prosjekt, Itefy. Derfor er tiden kommet for å pensjonere WideCMS, etter mer enn 20 års trofast tjeneste. Vi vil fortsette å drifte plattformen så lenge det er kunder som bruker verktøyet, men jeg oppfordrer til overgang til nyere systemer.

 

Profesjonelt publiseringsverktøy

Det er med stor glede jeg ser at Anders gjennom HallingCast nå tilbyr topp moderne webløsninger med CraftCMS. Dette profesjonelle publiseringsverktøyet har lenge vært på markedet, og har de siste årene virkelig vokst til å bli en av de mest brukervennlige og fleksible løsningene for webpublisering. CraftCMS er under kontinuerlig utvikling og benyttes av både små og store bedrifter over hele verden, inkludert noen av mine egne prosjekter med FN-Sambandet og Nortura, Gilde og Prior.

CraftCMS viderefører mange av ideene og visjonene jeg hadde for WideCMS og er dermed en verdig etterfølger. Jeg anbefaler alle som bruker – eller har brukt – WideCMS å kontakte Hallingcast for å utforske mulighetene CraftCMS kan tilby for å bygge en robust, moderne webløsning.

Takk for mange år med støtte og samarbeid med WideCMS.

Vi ser fremover mot nye og spennende digitale horisonter med blant annet CraftCMS.