Skip to Content

Vårrengjøring

Produktivitet
Foto: Sofia Demchenko

Våren gir en flott mulighet til å "rydde opp." Jeg er sikker på at alle har hørt om den årlige tradisjonen med vårrengjøring for å fornye og rydde opp i hjemmene sine.

Faktisk kan du anvende prinsippene for vårrengjøring ikke bare til hjemmet ditt og omgivelsene dine, men også til arbeidsprosesser, forretningsmiljøer, organisatoriske mål, kontantstrømmer, sosiale nettverk... og faktisk til hva som helst.

La oss se på noen spesifikke punkter som du enkelt kan ta tak i i dag:

🧹 Rydd opp på arbeidsplassen. Ja, dette evige "rotete rommet" som påvirker produktiviteten din. Våren er den beste tiden for å endelig kaste gamle notatbøker, dagbøker, klistremerker, penner, visittkort, og rydde opp i arbeids- og personlige e-poster, slik at innboksene dine endelig er i orden.

🧹 Rydd opp i oppgaver. Våren er på mange måter en god tid for å prioritere oppgaver. Det er på tide å bryte ned din litt for lange "To-do liste" / Baklog / Tech-gjeld – i henhold til Eisenhower-matrisen, Pareto-prinsippet (80/20), 2-minutters regelen, eller hva du ellers foretrekker.

Foto: Sofia Demchenko

🧹 Rydd opp i møter. Faktisk går dette to veier: 1) Du kan (og bør) revidere kalenderen for neste uke/måned og revurdere hvilke av disse møtene som kunne vært en e-post. 2) Når vi snakker om e-post – er det ikke verdt å ta en samtale på 5-10-15 minutter for å diskutere nødvendige spørsmål, i stedet for å bruke mye mer tid på å konstruere, lese, forstå og svare på disse e-postene?

Med "tech-gjeld" mener jeg uren kode, hvor praksisen er å stole på midlertidige, enkle løsninger for å oppnå kortsiktige resultater på bekostning av effektivitet på lang sikt.

🧹 Rydd opp på sosiale medier. Det aller første som kan gjøres under vårrengjøring er selvfølgelig en digital detox, som vi alle trenger fra tid til annen. Men hvis en dag uten sosiale nettverk, direktemeldinger og jobbmail høres for radikalt ut for øyeblikket, kan du starte med en enkel oppgave - vurder hvilke applikasjoner du trenger og hvilke varsler fra dem du virkelig (jeg understreker virkelig) ønsker å motta.

Den andre delen høres ikke veldig viktig ut ved første øyekast. Men fra erfaring kan jeg si at så snart du slutter å høre kakofonien av alle slags notater fra mange apper på bare én arbeidsdag, vil denne dagen tydeligvis bli mer produktiv, og oppmerksomheten din vil være mer fokusert på oppgaver.

Foto: Sofia Demchenko

Så start reisen med vårrengjøring i arbeidsprosesser, fordi et rotfritt arbeidsområde fører til et klart sinn 🧘